Ohlédnutí za fashionweekem

22:21

Designblok Dreft Fashion Week byl skvělá akce.

Nezbývá než doufat, že si toho všimnou sponzoři a příští rok se můžeme těšit zase. To je to hlavní.

Názory na kolekce najdete na www.mdls.cz

A tady postřehy, zážitky, srovnání. Hezky "od srdíčka". Mám nějakou špatnou náladu.

Pátek
Escada
Je vidět, že některé modelky jdou svou první přehlídku. Holky se tváří hrozně, některé i hrozně jdou. Co je však nejhorší je slečna, která přehlídku otevírá a zavírá. Má vyšpulenou prdelku a tvářičku tak nařachanou, jako by byla vážně nemocná s ledvinami. Odbarvené blond vlasy. A na mole zřejmě stojí poprvé v životě. V zákulisí se šušká, že nikdo ji nechtěla, ale Escada si ji sama protlačila. Jejich chyba. Holka byla fakt zoufalá.

Klára Nademlýnská
Díky Módní Unii se na tuto přehlídku dostalo velké množství bloggerů. Já nejsem blogger (ha), ale proto, že některé holky nepřišly, mohla jsem si sednout k nim, do první řady. Jaké jsou moje pocity? Bylo to děsivé. Všichni se na mě blbě čuměli, jako by říkali "Ha, tak to je bloggerka, nám se hned nezdála!". Bylo to nepříjemné. Zvláště když přehlídku předtím seděly za mnou dvě slečny a řešily, kde že jsou ty bloggerky, že jsou pitomé, zatímco ony, taky bloggerky dle svých slov, jsou chytré a krásné. Ostatní bloggeři se necítili divně?

Timoure et Group
Těm tylovým šatům se mohli všichni utleskat. Ale co je úžasného na tom, že z modelky udělaly růžový sud na nožičkách?

Mám na sobě černé šaty ve velikosti 58, bílou doma šitou podprsenku, opasek z ozdobného koženého řemenu a boty na jehlách. Nikdy nejezte před přehlídkami růžičkovou kapustu! Nikdy nechoďte na fashionweek bez lahve s vodou!

Sobota
Ondřej Adámek
Říkala jsem si, že je to nějaká nestandardní kolekce. A ona to byla bakalářka z Central St. Martin's.

Radana Ivančic
Hezké, barevné, s volánkama.

Monika Drápalová
Na modelkách je vidět, že tyhle hadry je baví. Jakby taky ne, na nohách měly polobotky a oblečení bylo fakt vychytané.

Viktoria Vittori
Jak vytvořit super model? Udělejte do šatů dvě díry a těma protáhněte nohy. Je libo uzenou rolku? Ne všechny modelky totiž chodí po hůlkách.

Chatty
Prosím, ať už přede mnou nikdy nechodí muž, s oholenýma nohama, jehož sukně končí výše, než mám oči. Opravdu jsem se bála, co by na mě mohlo vykouknout.

Denisa Nová
Šílené čekání v narvaném salónku, horko k omdlení. A potom sice krásně nápaditá přehlídka-prezentace, ale slepým osvětlovačem trošku pokažená.

Hana Zárubová
Brnění nového věku. Sál je tak narvaný, že musím stát. Ještě že mám nízké a pohodlné boty. A Polanka hned naproti má radost, kolekce se mu líbí.

Čekání mezi přehlídkami je úmorné. Naštěstí, ochranka už mě poznává a není nepříjemná. Mám na sobě kozačky, legíny, šaty z HM showroomu a je mi fajn. Důležité je pohodlí. Když se nemůžu dočkat přehlídky, čtu si Reflex a pletu ponožky. Lidem to nijak divné nepřišlo. 

Neděle
Zuzana Kubíčková
Všichni tleskali jak urvaní. A jedné modelce z šatů čouhala bradavka. Tak tleskali ještě víc.

Zdenka Imreczeová
Návrhářka přišla ve vrcholném stádiu těhotenství.

Po dvou dnech toho mám plné zuby. Kašlu na odpolední prezentaci a jdu co nejdříve domů. V oblíbených perkách Prada a outfitu, který by nezaujal fakt nikoho. A doma sedám k šicímu stroji, bojuju s látkou, abych nakonec vyrazila na Grand Gala v nových dlouhých šatech. Bohužel jsem netrefila velikost, jsou mi o číslo, dvě větší. 

GrandGala
Jaký je na Grand Gala dress code? Doufala jsem, že Creative Black Tie. A asi jsem se trefila. Po vystání dlouhé fronty na vstup do sálu nás jako press poslala slečna do lóže, pak nás přišla vyhnat, pak znova...Ale volná židlička byla, nehla jsem se. Dress code je jenom nezávazné doporučení. Slečna v jeansech a tričku je toho důkazem. A model večera? Přece úchvatné šaty od Kateřiny Prokešové. Kdo nevíte, o co se jedná, ani to nehledejte. Řeknu jenom, že to zahrnuje několik barev tylu.
Celý večer vlastně nikdy neskončil. Prostě dohrála hudba a rozsvítily se světla. 

Celkové postřehy:
Bloggeři se o módu moc nezajímají. Pokud nejsou pozváni osobně. Mimo Adidasu, Brunelli a Luxury room jsem byla všude, nikdo nebyl tak důsledný. Nikdo, kdo nemusel.
Z veřejnosti se o módu, paradoxně, nejvíc zajímají teenage emo-metal-punk slečny.
Drink byl pouze po jedné přehlídce. (Mimo koktejl Kláry Nademlýnské) Jinak o hladu a žízni.
Nemá smysl snažit se vypadat dobře. Zatímco v zahraničí stojí před místem přehlídek davy a fotí příchozí, tady nebyl nikdo. Až druhý den se objevila slečna pro Czechoriginal fashion. A fotila... po známosti.
Fashionweek je únavný. A i módy se můžete přesytit. Na chvíli.

A jak to vidíte vy? Já jsem nadšená, to ano. Ale nejsem si jistá, jestli bych se třeba skládáním uhlí neunavila méně. :-)

You Might Also Like

11 komentářů

  1. (vidíte - oprav, a smaž tenhle "koment"):)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc moc moc pěkně napsané; odvaha a nadhled, jůů!!!! Ánfán teribl konečn tu :)!!! Dobrá práce.

    OdpovědětVymazat
  3. To Anonymní: Výr, Vydra, Vydět - díky :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Líbí se mi tvoje upřímnost, líbí se mi, že i další lidi vidí v (některých) módních bloggerech něco "prohnilého" a nebojí se na to upozornit.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pekne napsane!

    Chatty mi prisly snaha o originalitu a sokovani, bohuzel nejak to nevyslo... chteli po nas etericky makeup, ale pak pridavat ruzovou apod.. tak to uz jsem vedela, ze neco bude spatne...

    Drapalova byla skvela sice kopirka Yamamota, ale vkusna, jinak me nic moc nenadchlo... krome La Perly... pohled na holky v podvazcich a lingerie je proste super :P

    Rada Te ctu ;)

    Mej se super **

    OdpovědětVymazat
  6. ...ty jo, jako ten Dreft vydejchávám ještě teď - tu jejich pitomou reklamu a jak mu všichni děkujou za pozvání. Z obligátního spojení "díky módní unii" se mi chce blinkat.

    Viděla jsem tě tam. Byla jsem tam jako veřejnost, ale s press kartičkou od kamarádky. Denisa Nová mě dost zklamala, Chatty jedou a vždycky jely hlavně na efekt - androgynní prezentace se mim líbíla, hadry vůbec. Zárubová byla skvělá (ty saka!), stejně tak moje oblíbený mladice Kubíčková (psaníčka a límečky!)a Imreczeová (je neuvěřitelný, že to zvládla s tím břichem, ale má před sebou ještě dva měsíce, takže zas tak vrcholný to není), která pak vyhrála i cenu za nejlepší módní kolekci. Paradoxně, na černou kartu nešly žádný blogerky - asi je tam nepozvala módní unie nebo Dreft (byly samý velký ryby, press a známí návrhářek). Jo a nebo proto, že se o mladou a originální módu vlastně nezajímaj, když tu je háemko a občas můžou (díky m.ú. a d.) vyrazit na matragi nebo nademlýnskou, že jo.
    Mrzí mě, že jsem nebyla na Drápalový (třeba místo Nový a Chatty). To mohlo bejt slušný.
    A souhlsím, že to je dost únavný...

    OdpovědětVymazat
  7. no jo. pekne napísané. my sme boli iba na rýchlo v Prahe, ale už vopred som vedela, že si aspoň jednu prehliadku pozriem. voľba padla na Chatty.
    a bolo to také rozpačité...

    lesimple.sk

    OdpovědětVymazat
  8. ...dokud Durduin neprolomila ochace, všude bylo jenom jů a jé a helemese a děkujeme a cvakcvak vyfoťme se, jak jsme pěkné ve víru mol(ů). Škoda. Fakt stádo.

    OdpovědětVymazat
  9. Měla jsem jít na Kláru, protože manžel jí dělal web, ale když jsem pak viděla ty fotky všude, asi by mi bylo trochu divně, nemám ráda kolektivní sporty, to přiznávám.

    OdpovědětVymazat
  10. Hezké shrnutí. Já byla ráda, že jsem si našla čas pro výstavy. Z té co měla být zaměřená na módu jsem z nejrůznějších důvodů nebyla dvakrát unešená.. Mrzí mně že jsem prošvihla Imreczeovou a Drápalovou.

    OdpovědětVymazat