Co je módní?

20:12

Ve kterém okamžiku se věc stane módní?

A je více módní to, co se objeví na nějaké přehlídce kdesi za oceánem nebo to, čeho jsou plné obchody?

Na to všechno se ptám každý den, když sedím na přednášce ve škole nebo jen procházím po chodbě.

Pohled ze zadní řady velké učebny mě ubezpečil v tom, že:

Tuto sezonu jsou jednoznačně módní kožené bundičky! Můžete si vybrat z variant od elegantních až po rockové, z nejrůznějších barev. Nepromoknou, neprofouknou, a to ani ty z kůže, ani ty z umělé hmoty. Hodí se ke všemu, od jeansů po legíny, tylovou sukni, květované šaty, minišortky. Pro odbarvené blondýny i holky s arabskými předky. Pro sexy i stydlivky. Pro studenty bankovnictví, informatiky i arts managery.

Tak nějak by mohl vypadat módní článek pro školní časopis...kdyby ovšem naše školní časopisy mohly publikovat módní články s lehce obecným nádechem.

Co se nosí ve vašem okolí? V kterém okamžiku pro vás začíná být věc zajímavá a v kterém přestává? Já vím jistě, že koženou bundu si nekoupím. A pixie šněrovací botky taky ne.

You Might Also Like

9 komentářů

  1. Ze sociologickeho hlediska modni trendy udava vyssi vrstva nebo vlivni lidi v mode, pokud se trend stane masovou zalezitosti, pry uz neni modni. Tak tohle popisuje vetsina sociologickych smeru a docela s tim souhlasim. I kdyz v dnesni dobe, kdy bezne obchodni site H&M, Topshop atd dokazi vytvorit kolekce podle tech designerskych v rozmezi nekolika tydnu by se o tom dalo polemizovat :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na fildě (po prvním měsíci školy) mám poprvé pocit, že i kdybych si oblíkla cokoliv, tak se na mě nebude nikdo divně dívat. :D Užívám si to. Škoda, že to nepřišlo dřív. :D

    OdpovědětVymazat
  3. reakce na komentář od Ivet: já jsem z chemické a mám pocit, že mě někteří propalujou očima i za koženy kalhoty .... :D

    OdpovědětVymazat
  4. co je to zas za hloupost? kozene budny se nosily vzdycky...

    OdpovědětVymazat
  5. To Anonymní: Asi byly vždycky módní jsou tedy tzv. nesmrtelný kousek :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ach, pekny clanek opet.

    Mne jen udivuje jak odmalicka jsem videla takoveto dvoulete zpozdeni zde (ted uz jen jednorocni) v trendech. Napriklad jsem si koupila nekdy v 17ti parku v outletu Diesel... nikdo to moc nenosil, libilo se mi to na skandinavcich... no a boom, ted jsou parky vsude, ale totalne VSUDE. Kdyz mi bylo 15 a platonicky jsem milovala sveho kamarada v klasickych Ray Banech dioptrickych, jake nosil Woody A. (Pred 4 roky) nikdo ty bryle v Cesku zkratka nemel... a najednou boom, a ted je z tohojiz cliche tretka a zalezitost pseudomodnich lidi a "teenage hipsters".

    Podle mne jakmile se jak Evicka napsala trend stane "modnim" je nacase jej opustit a zacit nosit neco jine. Tak to delam ja :D

    Mej se kraaasne

    OdpovědětVymazat
  7. ja myslim ze kozene bundicky tady vzdycky byly a budou, akorat kdyz je prodava Bershka a podobne kramy tak jsou pro spoustu holek dostupnejsi a nad jejich nakupem tolik nepremysli, jako kdyz by si meli koupit opravdu kozenou a drazsi.
    btw-dlouhe tricko s elastakama jsem normalne nosila asi 6let zpatky, tenkrat jako jedna z mala, cca tri roky na to prisel boom legin a dneska je taky nosi kazda...proste jsou veci ktere tady byly a budou a kdyz je zacnou prodavat obchodni retezce tak tady budou o to ve vetsi mire. D.

    OdpovědětVymazat
  8. Jak vypadají šněrovací boty pixie? dík ;)

    OdpovědětVymazat
  9. o něčem takovym se taky na blogu občas zamýšlim (často), ale jelikož mam takovej konfliktní styl a ne každej mě prostě pochopí, tak se žádnýho rozuzlení asi nedočkam

    http://pragueneedsmorestyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat