Trochu samolibý golfáč

14:46

Zatímco vy jste tak dobří a čekáte, já testuju golfové boty v Pražských ulicích a na eskalátorech. Ale slib dodržím.
Sobotní přehlídka Kamily Vodochodské se měla konat, s velkou slávou, na schodech zámku Štiřín. Bohužel, už při odjezdu se nad Prahou začala stahovat temná mračna, "nad Tatrou sa blýskalo" a jemně poprchávalo. To by snad pro zkušené golfisty nebyl problém, kdyby se nejednalo o galavečer.

A tak se celá objemná kolekce nejprve přesunula na zámek a potom do přilehlého hotelového komplexu, kde se z důvodu nepřízně počasí celá show nakonec konala.


Zázemí bylo luxusní co do velikosti. Měli jsme pro sebe celý prostor restaurace - až na to, že okna byla silně tónována a prostor byl cítit jídlem z předešlého večera. Dusno, horko, občasné poprchávání a požadavky maskérek jsme vyřešili jednoduše. Paní s nelibostí v obličeji otevřela dveře, stoly se vystěhovaly ven a líčení, jak můžete vidět, probíhalo na denním světle.




A že jsou holky profesionálky (jejich práce můžete vidět nikoli v časopisech ale v kinech a v televizi), Magdaléna po více než 30. minutovém boji přemohla vady mé pleti a udělala ze mě prezentovatelného a reprezentativního člověka. Použila na to minimálně 4 různé podklady, 3 makeupy, 4 korektory, tři druhy pudru...


Čas se krátil, večer se blížil a tři naprosto plné štendry voněly novotou. A v plánu bylo ve dvanácti lidech a dvaceti minutách odprezentovat všechno. Fiting byl krátký tak akorát na to, aby se zjistilo, že všichni se vlezou do všeho. Pak jenom přenést věci blíže k molu, rozepsat kdo s kým...a program mohl začít.

A zatímco se v zákulisí srážely modelky ve dveřích, rozpis se rozpadl na "hlavně aby na molu někdo byl" a pořadí modelů na "hlavně aby to nějak vyšlo", publikum se zjevně dobře bavilo a to bylo přesně to, co jsme si přáli.



A když pak přišlo defilé, bylo to krásné, sice komorní, ale bylo skoro slyšet, jak padají kameny a všichni si oddychují. "To to tak vypadá vždycky?" Ptali se ti, pro které to byla první přehlídka v životě a zasvěcení kývali hlavou se slovy "No, tak nějak podobně."

Pak už zbývalo jenom všechno zase zpátky pověsit, uklidit, srovnat...protože když se kácí les, létají třísky a když je v zákulisí jenom návrhářka a dvě pomocnice na dvanáct modelů, není čas na pečlivé věšení a skládání hned, když se modelka svleče...

Pracovní klasika, tentokrát ze dvou kousků.

Nakonec jsme se převlékli do večerních šatů, nazdobili se a vydali na raut a aftrpárty. A byl to opravdu příjemný, golfový, večer.


Ps: budu se těšit na případné připomínky ke vzhledu a fungování blogu, ať se vám tady líbí :-)

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Nový vzhled se mi líbí, jen bych možná ještě hodila tu horní lištu (kde máš napsáno Řídicí panel atd...) do průhledné barvy, takhle se to trochu bije.

    OdpovědětVymazat
  2. Novy vzhlad sa paci, je taky lahky :) Na poslednej fotke vyzeras uzasne

    OdpovědětVymazat
  3. Jestli jsem to správně pochopila, tak na tý poslední fotce máš šaty z nějakých šátků, jak sis s něma hrála tenkrát? Pže jestli jo, tak bomba:)

    OdpovědětVymazat
  4. to P. : tak jako na minulých kulturních událostech, jedná se látku 2m x 150 cm s dírou uprostřed - tentokrát krát 2

    OdpovědětVymazat
  5. Tak ja teda budu asi sam, ale moc se mi ta nová úprava nelíbí. Ty mramorově modré boky jsou dobré, ale čistě bílý podklad není moc dobrý. Kdyby si mu dala nějaky lehký odstín, třeba slonovinovou kost, nebo něco v tom smyslu, bylo by to lepší. Ale celkova volba záleží jen na tobě :)

    OdpovědětVymazat
  6. ta posledná fotka si tam uplne skvelá! a ja by som dala väčší header alebo iným písmom...

    OdpovědětVymazat