NOW and WOW

18:42

V úterý večer proběhla vernisáž výstavy NOW and WOW v Langhans galerii v Praze. Pokud se budete někdy do 9.6.2011 motat po kolem Václaváku, určitě si do galerie za FotoŠkoda zajděte. Má to jisté kouzlo.

Rozhodně, co se nápadu týče, nemám nic proti. Výstava se snaží mapovat v podstatě tři období streetstylové módní fotky. Jen to provedení bylo poněkud nešťastné. Minimálně co se autorských práv týče, nehezký přešlap - pokud se autoři fotek o jejich zveřejnění vůbec dozvěděli, bylo jim to suše oznámeno bez prosby o souhlas a podobně. Navíc, fotky často nebyly uvedeny se zdrojem. Ale dost nepříjemností.

Sama vernisáž byla velmi příjemnou a stylovou akcí. Bloggerů dorazilo spočetně a v převaze byli spíše fotografové, kritici, umělci...většinou lidé staršího věku, často s uměleckým cítěním a vkusem. Nad některými dámami jsem lapala po dechu, jak jim to slušelo.

Extrémně stylový byl i DJ, bylo příjemné počasí a prostě fajn. Dokonce i přes to, že jsem na akci šla sama a občas si připadala jako kůl v plotě, pozorující spokojeně se bavící skupinky.

Ale dost o mě, více o výstavě.
Pokud jste maniaky do módních blogů, ať už založených na autorovi před nebo za fotoaparátem, asi to pro vás nebude tak zajímavé. Většinu fotek budete znát.

Pokud vás módní bloggeři fascinují, ať už jako zvláštní živočišný druh určení k pozorování, obdivu či fyzické likvidaci (jsem si jistá, že i tací jsou), určitě si zajděte.

Klíč k tomu, jak si výstavu co nejlépe užít je: vejděte dovnitř a začněte úplně nahoře. Pak přejděte do prvního patra do malé výstavní síně, pak do velké, pak do přízemí...a až budete plní módy, krásy a vůbec všeho pozlátka, které si sami prohlížíte na I-podech a nebo jsou vám servírovány z obrazovek, zajděte do "sklepa".

Výstava v opačném sledu nemá smysl ... a prosím ty, kteří to už absolvovali, neprozrazovat překvapení!

Na mě výstava rozhodně udělala velký dojem. I přes ne úplně košer metody.
Jsem zvědavá, co na to řeknete vy. :-)

zdroj: www.czechoriginalfashion.cz
 Nijak extra jsem se nevyfikla. Měla jsem dobrou náladu, málo času. Je to prý smutné, neoriginální...a já s tím souhlasím. Občas netoužím po originalitě, barevnosti a vůbec, občas se ráda schovám. Ostatně, outfit, kde nejdražším kouskem je tílko z HM, ani na nějakou high fashion aspirovat nemůže. Hlavní je se usmívat, při chůzi tančit a říkat si, že sukně je průsvitná a z toho mají kolemjdoucí pánové radost :-)

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Tam si určitě zajdu :):) ...chtěla bych vidět tu vernisáž, mám ráda tenhle typ akcí...

    http://so-this-is-her.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Chápu to správně, že tam jsou fotky stažené z netu? A že tam jsou třeba fotky Adély, vzaté bez svolení?

    S tím je hodně velký problém, bohužel, v mnoha případech je to bráno tak, že co je na netu, je volně dostupné. Na netiketu se moc nehraje.

    OdpovědětVymazat
  3. to Ef: Ano, všechny postahované, v netové kvalitě. Můžeš sezeptat holek (Eva Schön, Dany Rose...) jak to bylo do detailu.

    OdpovědětVymazat
  4. Mně se moc líbí tenhle styl "Jana Eyrová" ;-) Vypadá to naopak originálně a netradičně. Neonových barev a krátkých sukní je všude milion! Vivi

    OdpovědětVymazat