FF fall/winter 2011

21:23

Díky Lucce jsem se, spolu s bloggery mohla podívat na přehlídku značky FF pro nadcházející  podzim a zimu.
Pozvánka na matném kartonu, dvojjazyčná, slibovala cosi exklusivního a v mých představách se mělo jednat o aspoň desetkrát luxusnější akci než přehlídka značky Tatiana. Tolik k očekávání.

Nakonec, nebylo moc času vymýšlet outfit, líčení, účes - na to vše jsem měla jenom 15 minut - ale soudě podle toho co následovalo, to byl dobře využitý čas.

Vzhledem k tomu, že jsem se jen chvíli před akcí doslova přežrala ovocem namáčeným do čokoládové fontány, nepřipadalo v úvahu nic vypasovaného...tak jsem se v tom horku trochu rozevlála.

Celu cestu v autobuse i v tramvaji na mě zírali lidé... a pak jsem zírala já. Chtěla jsem doufat, že adresa je špatně. Před Veletržním palácem stály davy roztodivně oblečených lidí. Ale s otevřenou pusou jsem se nedívala sama. Brzo se přidala Evička, Thereska a Eva s mužem (A toto je ako čo?!) a po chvíli se otevřely dveře, slečny hostesky vytáhly seznamy hostů a dav se začal (kultivovaně) cpát dovnitř.

Nahlásila jsem své jméno, slečna se usmála a zalistovala v papírech ("Nechodíte náhodou na VŠE?" "Ano." "Tak vás znám, chodily jsme spolu na statistiku.")... "Ale já vás tady nemám!" "Ale já mám pozvánku!"

Nebudu napínat. Pustila mě dovnitř i bez odškrtnutí na seznamu.

V předsálí bylo narváno. Všude bylo narváno a tam, kde nebylo (místonost s figurínama) jsme ani nešly. Díky novinářskému čuchu Evičky jsme se statečně prodraly k welcomedrinku a zase zpátky ke vstupu do sálu, kde nás posléze, vybavená fotopasem, opustila.
(Co je to za divný pán? Nějaký špinavý, olezlý, barva kůže jako bezdomovci na Smíchově, asi bude i smrdět, co tady dělá? "Jé, jak se jmenuje ta playmate, ta kozatá, krátkovlasá, tmavovlasá?" "Vlaďka Erbová?" "Jo, to je ona!" Jo tak...divný pán je asi sám velký pán Řepka co ho znám z blesk.cz ... hm...Evin muž nás klidil do bezpečné vzdálenosti, že prej pán je rvavý.) 

Dostali jsme se do sálu. Uprostřed molo, jako vstupní dekorace průčelí domu. Proti molu "ostrov fotografů" a kolem řady židliček. Než jsme se rozkoukali, zbývalo jen místo na stání. (Začínám si zvykat, že na přehlídkách v česku se stojí.) Jak už bylo zmíněno, pan z ochranky se na všechny ošklivě šklebil a vypadal, že je schopen aparát i na místě rozdupat. A tak jsem jen našla místo s dobrým výhledem pro mě a kochala se.

Dříve než přejdu k oblečení, nemůžu nezmínit dojem, který na mě udělala propracovanost celé show. Do detailu a vteřiny naplánované choreografie, pečlivě stejná vizáž modelek docílená parukami, modelová jako Kenové na poličce v hračkářství. Ale nebylo to nepříjemné. Bylo to obdivuhodně precizní a zvláštní pocit, když při první části pochodovaly modelky v plochých kozačkách skoro jako nějaká fashion armáda klonů.

Celá přehlídka byla koncipovaná tak, že každá minikolekce oblečení byla prezentována na jinou choreografii, jinou hudbu, jiné nasvícení. Aby se modelové stíhali převlékat, střídali se většinou muži se ženami. (Ale stejně, v backstage to musela být fakt fuška.) Prezentováno bylo spodní prádlo, vycházkové kolekce, sportovnější kolekce i večerní móda. Ale to už určitě znáte z fotek u Evičky.

Já osobně musím říct, že se na podzim v podání FF těším. Během přehlídek jsem sice nenašla nějaká obrovská kvanta věcí, které bych musela mít (Z každé části tak jednu, dvě.) ale živě si dokážu představit, že si je koupí "běžní" lidé. A je to příjemná představa. Ať už zavinovací šaty, sukně, kalhotové sukně, roláky, barevné štrample nebo vypasované kabátky, všechno bylo lichotivé postavám. Pánská móda byla umělečtější než dámská, sametové a manšestrové obleky se jen tak nevidí, stejně jako dvojřadá saka která vypadají o dvě čísla větší...ale i tady jsem si živě představovala muže, kterým bych do ruky vrazila patřičný obnos a nasměrovala je směr butik FF v Palladiu nebo Tesco.
Nebylo to high fashion. Nebylo to závratně inovativní, drásavě sexy nebo kreativně extravagantní. Bylo to normálně příjemné, lichotivé. Takové, jaká má "masová" konfekce být. Dostupné širokému počtu lidí, kvalita za rozumnou cenu, klasická estetika.

Vlastně, dostupnosti kolekce bylo podřízeno celé dění. Spousta lidí, celebritky jako již výše zmínění nebo Agáta Hanychová, oblečení návštěvníků opět podle toho, jak kdo umí nebo neumí. Obrovské fronty na víno.  Horko.

Ale bylo to i chic. Fotografové fotící zajímavé outfity, makronky, dobré víno a u odchodu dárková taška.

zdroj: http://evaschon.blogspot.com/

zdroj: http://evaschon.blogspot.com/

zdroj: http://evaschon.blogspot.com/

zdroj: http://evaschon.blogspot.com/
Moje nehty mají odstín "watermelon" a voním po citrusech. I když to nebylo komorní, bylo to fajn.

zdroj: http://evaschon.blogspot.com/

PS: Halenka je opět 2m jemného úpletu s dírou. Protože byl ale příliš průsvitný, musela jsem pod něj obléknout tílko...a protože bylo krátké, tak ještě jedno tílko místo sukně. Psaníčko vzniko z kabelky po odstřižení uší.

You Might Also Like

5 komentářů

  1. oblečená si byla fakt famózně! už jsem obdivovala u Evi:)

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, sekne. Tohle si představím, když se řekne něžná elegance.

    OdpovědětVymazat
  3. Ocenuju popis tveho outfitu. Ze je sukne vlastne tilko, halenka "jen" kus upletu a psanicko vzniklo z klasicke kabelky..no to by me pri beznem pohledu na tyhle fotky vubec nenapadlo. Povedene a slusi ti to!:)

    OdpovědětVymazat
  4. Kdo byl podle tebe spatne oblecen a proc? A kdo zas dobre? a proc?

    OdpovědětVymazat