Alice, Diana, Vincentek, Prada, Rachel...a Chuňáče, samozřejmě

17:18

Včera, to byl velký den. Ani ne tak pro mě, ale pro lidi kolem mě, lidi, které mám ráda, na kterých mi záleží. Může se to zdát jako klišé, ale když jsem dneska ráno ulehala do postele, zpracovaná pasivním kouřením a pivem, přes motající se hlavu a labilní žaludek mi bylo blaze.


První událostí dne bylo setkání s Alicí. Naše bloggeří plkání proběhlo relativně "nestandardním způsobem", jako správné kultivované dívky jsme šly na oběd, do restaurace v centru Prahy. Tak skvěle jsem se už dlouho nenajedla. Kdybyste se někdy courali mezi Václavským a Staroměstským náměstím, švidrali od hladu, v kapse pár korun a plné zuby burgerů, zkuste se tam zastavit. "Havelská koruna" je něco mezi menzou a restaurací, u vchodu dostanete tácek a lístek, na který vám paní zapisují, co jste si nechali naložit na talíř. Pokud vám nevadí česká kuchyně, prostředí je příjemné a ceny vyloženě lidové. Pokud netrváte na tom, být vždycky světoví, je to ideální místo pro oběd. Já osobně jsem si dala své oblíbené jídlo - bramborové šišky s mákem. (Možná že to není sexy, ale je to moc dobré). A proč je Alice v nadpisu? Včera byl její velký den, paní kadeřnice jí vytvořila nový účes. Sluší jí to neskutečně.

Alici jsem přenechala Evičce a přemístila se k jiné slečně. Diana, mladá nadějná fotografka, včera slavila svůj maturitní ples. Svůdnému mámení princeznovských šatů se postavila čelem a nakonec uhrála remízu. Plesový komplet se sice skládal z korzetu, veliké sukně a lokýnkového účesu, ale rozhodně se nepodobal šlehačce. Tmavě zelená tylová sukně šitá doma, originál gothic korzet zbavila krajek a dozdobila peřím. O lokýnky jsem se starala já - výsledný účes se spíše než "české nevěstě" podobal účesu Heleny Bonham Carter. Kombinace rezavé hlavy a zeleného líčení byla nebezpečná jako "poison ivy". Protože Dia nejen fotí, ale svoje fotky si i líčí, pro makeup si k ní přišly její dvě kamarádky. Když jsem se dozvěděla, kolik stála "růžičková paráda" na hlavě jedné z nich, lehce mi spadla čelist. Je 800,- rozumná cena za plesový účes i s materiálem? (Asi jsem z levného kraje, třeba zvednou ceny.) Doufám, že ten ples stál za to a že Dia, v zeleném, jako její božská jmenovkyně, si svou chvíli užila.

 
Měla jsem čas, toulala jsem se večerní Prahou, nad Petřínem zapadlo slunce a světelný smog barvil mraky do růžova. Kamenné zábradlí studilo i přes rukavice, na hladině se houpaly bílé body racčích těl a Hradčany zářily jako na propagačním materiálu japonské cestovky. Nedlouho předtím si prožil svůj okamžik slávy Vincent. Vždyť, může být něco významnějšího, než vlastní narození? Čas stál, z telefonu zněla radostná novina a miminko asi, stejně jako jeho máma, šperkařka, zlatnice a tanečnice Lída, odpočívalo kdesi proti proudu řeky.

 
Čas neutíkal, a tak jsem se courala, okukovala výlohy a nakonec zapadla do vintage obchůdku "2nd chance", nedaleko Malostranského náměstí. Zrovna byl plný bohatých dam, které spolu hovořily zvučnou angličtinou, ale pak se vylidnil a já jsem je uviděla. A byly mi. Je vhodné oslavit narození "synovce" koupí bot zn. Prada? Černá perka se přesunula do mojí tašky a majitelka mi dokonce dala slevu. Pokud byste se chtěli něčeho krásného a/nebo značkového zbavit, přineste jí to ukázat. (Kdoví, třeba něco přinesete a něco jiného si odnesete.)

 
Zbývala poslední meta. Ve Starbucksu jsem si do mega kávy nalila smetanu a byla rozhodnutá užívat si štěstí a počkat, než se nashromáždí davy. A lidé scházeli a Blogger meeting mohl začít. Nejlépe a i s fotkami si o tom počtete na jiných blozích. Bylo to poučné, setkala jsem se se "starou gardou", Rachel zářila a přítomna byla i redaktorka z rádia a slečna majitelka czechoriginalfashion.cz. Místnost plná krásy, stylu, dychtivých pohledů, nebylo už bohužel místo na bližší seznamování a otevřenou atmosféru předešlého setkání.
Těším se na to, kolik bloggerů si vezme odborné rady k srdci, co všechno se zlepší a naopak, kdo to neunese ... (v tomto bodě si připadám jako odsouzenec, na konci prkna... a pode mnou krouží žraloci).


 
Nakonec se společnost začala rozcházet ... a jako obvykle, poměrně silná skupina držela spolu, směr bar.
Tak akorát jsem stihla poslední vlak.


Mám radost ještě dneska.
Díky všem.

You Might Also Like

8 komentářů

  1. Sice se neznáme a včera jsme spolu vůbec nemluvily nebo tak, ale jsem ráda, že jsem tě viděla. Je to takový zvláštní, vidět všechny ty lidi a říct si "Oni vážně existujou!"...

    A jseš moc krásná.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak som rada, že si to nakoniec stihla, Oli. K tomu Vincentovi ešte raz grats.. a prečo som, mamma mia, nevidela Prada botky?! Veľmi rada som ťa zase videla, kráska!! Sa usmievam, keď si v hlave preberám témy našich rozhovorov.. chlpy, pot a tak pod.)

    OdpovědětVymazat
  3. Já z tej radosti taky čerpala celý den;) Děkuju za fajn večer, ráda jsem se k vám připopjila směr bar;)

    OdpovědětVymazat
  4. to by mě zajímalo, jaký rady jste ohledně blogování dostaly

    OdpovědětVymazat
  5. Sraz vypadá zajímavě. :) Jsem ráda, že jste se bavili. :)

    OdpovědětVymazat
  6. super článěk!! mohu se zeptat kde konkrétně je ten vintage obchůdek??
    děkuji

    OdpovědětVymazat
  7. Oli chci vidět boty Prada. Na tobě určitě vypadají skvostně!

    OdpovědětVymazat
  8. To anonymní1: Přispívat pravidelně, mít kvalitní fotky, přehlednou úpravu ... a propagovat sebe sama kudy člověk chodí(surfuje)
    To anonymní2: mezi "Jezulátkem" a Malostranským náměstím, na straně ulice blíže k řece :-)

    OdpovědětVymazat