Vánoce, Vánoce přicházejí!

12:16

16 dnů do vánoc!

Napětí se stupňuje, poptávka po balicích papírech stoupá, stejně jako prodeje surovin na pečení.

Taky už ukrajujete ne z šestnácti, ale osmnácticentimetrového pravítka? Čekáte na slevy?

V našich končinách je slevové šílenství jedna z mála možností, jak si nakoupit oblečení. Ať chceme nebo ne, ať se prodejci hájí malým nebo slabým trhem, hadříky jsou u nás dražší než v zahraničí, nehledě na místy zoufalý výběr.

Ať už je váš přístup k oblečení spíše extensivní nebo intensivní, ať už jste konzervativní nebo rádi experimentujete, slevy jsou způsobem, jak si splnit své přání a potřeby, a přitom mít co jíst.

Dokonce i v případě, že se nezajímáte o to jak vypadáte a módu považujete za "buržoazní přežitek", by vás těch pět písmen mělo zvednout ze židle. Přece těm vydřiduchům nezaplatíte za zboží plnou (a proti zahraničí přehnanou) cenu!


zdroj: www.clubsnap.com/forums/showthread.php?t=183661 - výprodej obuvi



Možná máte pocit, že ve slevách bývá jenom to, co nikdo nechce a tedy, co byste nechtěli ani vy. V podstatě máte pravdu. Je tady všat jedno velké a blikající ALE.

Každý obchod má svůj okruh zákazníků. Ať už chce, nebo ne, nakupují v něm hlavně určití lidé a jiní zákazníci jsou v menšině.

Např. v obchodě s oblečením pro horolezce a skialpinisty utrácejí lidé kterým záleží na vysoké kvalitě, nejnovějších technologiích a hlavně, na načasování. Když plánujete v listopadu přejít Tatry, už v říjnu si koupíte to nejlepší, co můžete sehnat. To co je horší, z minulé sezony, nemá reflexní barvu nebo v komunitě módní kostičky, jde do slev. Právě to, co hlavní zákazníci nechtějí, můžou chtít ostatní. Např. kotníkové kožené boty - jsou ve slevě, protože "mají jenom jednu membránu, dlouho schnou a jsou těžké" - běžný člověk bude rád, že v nich může chodit do lesa ještě dalších deset let.

Slevy jsou důvodem, proč jít do obchodů, kam by vás to jindy netáhlo.

Hledáte eleganci? Jděte tam, kde mají obvykle divoké barvy a vzory.
Hledáte klasiku? Jděte tam, kde by jste hledali poslední módní trendy.
Hledáte divoké výtřelky? Jděte do obchodů, kam obvykle chodí vaši rodiče.

Často bývají slevněné ty věci, které do módy už za pár měsíců přijdou, věci klasických tvarů, kvalitní materiály. Nadměrné nebo podměrné velikosti, oblečení které padne jako ulité na nekonfekční postavy.

Co se mého šatníku týče, jenom minimum věcí jsem si koupila za plnou cenu. Pohorky na podpatku mám od už loňska, ze slev, za cenu trička s obrázkem. Stejně tak oxfordky, dlouhou sukni, zavinovací svetry... když víte co hledáte, víte kde hledat a na co si dát pozor, je všechno snažší a levnější.

Pokračování "loveckých zápisků", PRŮVODCE SLEVOVÝM ŠÍLENSTVÍM, právě začíná!

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Super článok, Oli! Keď som žila v LDN, tam väčšinou zľavy začínali začiatkom januára. Miestami to bolo šialenstvo.. ženy sa bili o posledné kúsky, oblečenie porozhadzované všade po zemi. Väčšinou keď dorazím ja, už sú tam len L, XL veľkosti. Dorazil už tento fenomén obrovkských (50% a viac) zliav už aj k nám? PLS, daj vedieť nejaké tipy a rady, kde zájsť v Prahe na zľavové nákupy. BTW, super článok.

    OdpovědětVymazat
  2. Nedá mi to, Durduin, musim to napsat (po přečtení klidně smaž, je to jen pro tebe): píše se vždycky jen "abychom", "vy byste", "jediné". Často tyhle slova různě variuješ, včetně -nn- (jedinné). Ve světě ne úplně mantáků je to něco jako zablácený boty do divadla. Čili škoda. Ber to jako projev přízně :)! V.

    OdpovědětVymazat
  3. Díky, díky!
    Pokusím se zapsat si to za uši (nabo aspoň na roh monitoru).

    OdpovědětVymazat
  4. Super clanek, tesim se na dalsi casti pruvodce :)) btw letos, co jsem aspon zachytila, opet zacinaji slevy uz ted, ja si dneska koupila boty zlevenene asi 5minut o 700, uu :) akorat nejvic se asi vyradim v miminkovskem :) tak jsem zvedava, co noveho se dozvim od tebe jako protrele slevove bojovnice :)

    OdpovědětVymazat
  5. Trefný článek. Zrovna dneska jsem měla vrtkavé nutkání zeštíhlit peněženku, ale v poslední chvíli jsem si to rozmyslela, neboť slevy jsou slevy, ten měsíc vydržím a mé drahé okolí bude také radši, neboť i na ty dárky něco zůstane.. ale hned v lednu je ta sukně prostě moje ! ^^

    OdpovědětVymazat
  6. přesně! :) nedávno jsem měla pokušení jít nakupovat, ale řekla jsem si, že to vydržím až do povánočních slev :D

    OdpovědětVymazat