Slevové šílenství - závěr

18:53

Dneska jsem měla chvíli času a tak jsem se prošla centrem Prahy.

Slevy už vypukly. V HM na příkopech je nepřeberné množství triček s dlouhým rikávem, svetříků a kolových minisukní.
V New Yorkru vyprodávají snad celé dámské oddělení.

Po čem doporučuju se podívat, mimo předešlých příspěvků?

a) klasické kousky
Malé černé, bílá košile, pencil sukně. Lodičky, kozačky. Vlněné svetry.

b) praktické kousky
Rukavice, čepice, šály, legíny, trička, teplákovky, svetry.

c) trendové kousky

Sukně
Světem módy hýbe midi délka, zakrývající kolena. Sluší zejména vyšším ženám (170+) a, ačkoli se to nezdá, zvýrazňuje nohy a linii. Pro menší postavy jsou tady staré známé mini, končící nad koleny až v polovině stehen.
Co se střihu týče, oba základní trendy tj. úzké i rozšířené sukně jsou dostupné ve všech délkách. Poohlédnout se můžete i po skládaných sukních.
(Dlouhé a úzké mají v HM za 300-400 kč, krátké kolové tamtéž, tuším za 300,-. Pencil skirt v New Yorkru, rozšířené midi délky čekají v Zaře a Mangu. )
Pozor jenom na kolové sukničky pod zadek, ve kterých, při nesprávném stylingu, můžete budit dojem manga školačky. :-)

Kalhoty
Elegance versus homeless. Ne jedné straně manšestráky-mrkváče, na druhé rovné kalhoty s puky. Jednou věcí si můžete být jisti - bokovky jsou naprosto pasé. (A snad jim to chvíli vydrží, říkám já.)

Trička, svetry
Klasickým kardiganem nic nezkazíte, svetr typu "obdélník s rukávama" je pohodlný, sice už relativně starý, ale pořád ještě použitelný trend.
Novinkou jsou útočící devadesátá léta. New Yorker je plný svetříků a mikin v délce do pasu a kratší. Ať už to berete jako hazard se zdravím nebo motivaci ke cvičení, budete tomu muset čelit.

(Sedím u počítače, na nohách hrubé ponožky, sukně do pasu, dlouhé tílko a krátký vlněný svetřík - je mi blaze. Zřejmě si v neděli koupím další v jiné barvě. (Zase jsem neodolala šedé))

Co se bot týče, zdá se, že vysoké podpatky dosáhly svého maxima. Rozhodně neuděláte chybu koupí dřeváků a bot na platformě nebo klínku.
Nedoporučuju nákup oxfords - polobotek- které jsou sice krásné, ale, bohužel, má je už příliš velké množství lidí.

Přeju úspěšné nakupování a štěstí typu "kalhoty za 70,-" !

You Might Also Like

6 komentářů

  1. :) poslední věta se mi moc líbí. :D

    OdpovědětVymazat
  2. "nákub" taky nedoporučuji

    OdpovědětVymazat
  3. ach, takova dlouha nudna serie, doporučila si snad cely sortiment, až se mi zda, že se nic jineho stejně v obchodech koupit neda. A to, že si člověk má koupit na zimu šálu, rukavice, čepici a svetr, na to by si určitě nikdo nevzpomněl. :-))
    Měla jsi skončit s vypisem datumů slev a nikdo by o nic nepřišel, těším se na tvé příští články, které už, doufám, budou uplně o něčem jiném ;)
    Běla

    OdpovědětVymazat
  4. Nedoporučuješ nákup (nákub v tvojom prípade) oxfordek, pretože ich má už veľa ľudí? A topánok na podpatku, svetrov, camel coat atď atď už nemá hafo ľudí? Úplne hlúpy názor.
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  5. To Jarka: Oxfordky jsou, pro mě, "nízkou módou" nebo "módou ulice". Zatímco camel-coaty a kytičky k nám spadly z přehlídkových mol, oxfordky k nám přivál lookbook, mocné to médium. Což o to, klidně si je kupujte, jsou roztomilé, dokonce i ty které jsou "plast a lepidlo". Ale právě pro svou snadnou dostupnost (oxfordky zaplavily všechny obchody) se můžou stát(a skoro už staly) uniformou "lidí co se zajímají o módu".
    Je to můj názor a může být úplně hlúpý. Nemám patent na rozum - ostatně, lidi by se neměli řídit mým názorem. Měli by mít svůj vlastní. :-)

    OdpovědětVymazat