Průvodce slevovým šílenstvím - co si koupit I.

11:26

Ve slevách můžete pořídit cokoli. Od krajkového spodního prádla až po skejťácké tenisky. Pokud přesně víte co chcete, je nakupování relativně snadné.

Potřebujete plesové šaty? Obejdete butiky a něco se najde.
Potřebujete růžový, chlupatý župan? Někde ho určitě mít budou.

Co když ale netoužíte ani tak po konkrétní věci, jako spíše po něčem hezkém?
Něčem, co vám bude slušet, doplní váš styl, stane se oblíbeným kouskem a parádu bude dělat minimálně do dalších slev.

Já osobně nakupuju jenom to, o čem vím, že budu nosit třeba i příští podzim. Proč si pořizovat, byť levně, něco, co budu používat jenom dva, tři měsíce? Ani boty za 300 korun nejsou tak levné, abych je na sobě měla jenom třikrát a pak byly odplaveny dlaší módní vlnou.

Naše výhoda je ve fungování módního systému. Jakmile na stomech začnou žloutnout první listy, vypuknou fashionweeky a bangladéšské šičky se pustí do jarních a letních kolekcí. Trendy jsou dány dopředu a ten kdo ví, co se bude nosit příští sezonu, ve slevách získá zlatou.

Souvisí to i s místním specifikem. Lidé se o módu moc nezajímají a jsou konzervatiní. Což o to, i já jsem. Legínám jsem na chuť ještě nepřišla a wedges, které s takovou grácií nosí Lucka z a-cup-of-style, si asi taky ještě nekoupím. Na nový trend si dlouho zvykám a máloco si pořídím hned.

Lidé kteří v tomto směru fungují podobně, vám dávají možnost, koupit si nejmódnější věci ve slevách. To, co je letos novinka a zatím to nikdo nechce, příští rok zaplaví všechny obchody jako tsunami. Nejedná se jenom o trendy z přehlídek. Řetězce čerpají inspiraci z blogů, z lookbooku, nebo z hudební scény. Vrací se grunge styl a zatímco letos bude třeba ve slevách a lidé se budou pohoršovat nad "něčím co vypadá špinavě a olezle", příští rok může udeřit v plné síle (a ten kdo nebude mít ucouranou károvanou košili, bude děsivě out)

Než na vás vybalím trendy, které jsou ve slevách a přitom teprve přijdou, představím základní inspiraci.
Úderem silvestrovské půlnoci definitivně vstoupíme do "lichécho desetiletí", desetiletí ženy. Dlouhé vlasy, štíhlý pas, výrazné boky a poprsí...určitě přijde nějaká "nová ikona", ispirace však tryská hlavně z historie.

30's
Zdroj: The Fashion Journal


50's

zdroj: Millie Motts

70's


zdroj: Inspire Bohemia

90's
zdroj: tady
(Co se devadesátých let týče... ano, to je to co nás čeká. Vzpomeňte si, co jste nosili na základní škole ;-) doufejme že to nepříjde hned a ne v těch nejskvělejších podobách. )

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Opět skvělý článek :), už teď se těším na pokračování!
    A děkuji za zmínku ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Ani já jsem si ještě s legínama nepotykala. A asi ani nepotykám. Já osobně bych moc ráda narazila na Kate Hepburn 21. století...

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlas s klasickou elegancí...

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná inspirace! Teda kromě těch 90. let, doufám, že tahle moda zůstane ještě chvíli zahrabaná někde bokem...

    OdpovědětVymazat
  5. aneb jak si koupit co nejlevneji kabat, ve kterym chodej ostatni uz pul roku a bejt IN...nadherny pojeti mody...

    OdpovědětVymazat