Moment for beauty

20:09

Nakládejte se do van, dávejte si pleťové masky a okurky na víčka. Spěte v natáčkách. Užívejte si své "chvilky krásy" kdy jste sice oškliví jako noc, ale jenom na chvíli, potom to všechny umyjete a jste ještě krásnější než předtím.

Každý potřebujeme svoji chvilku, tajný čas na zastřihávání obočí a chlupů v nose, pemzování pat, majonézový zábal suchých konečků ... nebo alespoň pořádnou koupel.

Pro mě je největším rituálem barvení vlasů.

Zabere mi to vždycky dvě a půl hodiny, možná více (podle množství teplé vody v bojleru).

Jednou za tři týdny koupím v drogerii krabičku a pak následuje předem daný postup, rituál při které jedinné narušení způsobí, že kouzlo se nepovede.

Nejprve si všechno nachystám. Miska, vidlička, kouzelná krabička, varná konvice, rukavice...
Rituální svlékání před zrcadlem (Jé, já nejsem tak tlustá!) a rozpuštění si vlasů (Jé, já nejsem tak ošklivá!), desetiminutová sprcha a umytí vlasů nejlevnějším šamponem, zabalení mokrých vlasů do růžového ručníku, vařící vodou z konvice zalít zelený voňavý "čaj" a vidličkou ušlehat do polotekuté pasty. Pěšinku po pěšince napatlat horkou hmotu na vlasy (Kruci, to pálí!) nezapomenout na krk, uši, konečky vytřít misku, stočit vlasy do uzlu, přikrýt silonovou kapuckou, fénem na nejvyšší teplotu to celé ještě jednou pořídně prohřát a nakonec zabalit do šátku a do starého ručníku. Nahá a vyhřátá jdu do pokoje, další pohled do zrcadla (Jé, já nejsem tlustá!)(Jé, já jsem ošklivá!), zabalím se do měkého a při příjemných činnostech čekám. Jedině tehdy, když zapomenu na čas, se dílo podaří. Čeká na mě další horká sprcha. Hlava bez "obalu" je citlivá na chlad, tekoucí voda vymívá zelenou pastu a vlasy mají najednou dvojnásobný objem a hmotnost. Šampon, kondicionér, šampon, kondicionér, třeba čtyřikrát, pokud se voda neochlazuje (Není nic horšího než se sprchovat ledovou vodou proti své vůli!). Zabalím vlasy do jiného růžového ručníku, sebe taky... další pohled do zrcadla (Ani teď nevypadám tlustá! Hurá!). Nakrémuju si obličej, nohy, tělo (Nemusím se dívat, připadám si krásná.) a čekám, až si vlasy odpočinou. Nakonec fénem vysuším nejhorší vodu, obrovskám plochým kartáčem vyčešu vypadlé vlasy, vyfénuju zbytek do vlhka, nechám chvíli odpočinout, zase rozčešu a zase vyfénuju...

Pohazuju hlavou, tam a sem, sem a tam, vlasy jsou hedvábné, rovné jako hřebíky, mají barvu pomerančů, hladí mě po zádech a po krku. Mazlím se s nimi. Občas je hrozně trápím. Ale většinou je miluju.

...

Když jste dočetli až sem, pochopíte, proč sem musím dát tyto fotky. V průběhu procesu jsem prostě hrozně ošklivá. Zvláště když se snažím dobarvit i obočí. :-)

Mimochodem, už jsem vám říkala že mě fascinují "beauty fotky plastik"? Taková ta fota kde má modelka sádru na nose, obvázaný obličej, "nová" prsa...

Chrystal Renn
Eniko Mihalik


No nic, zasmějte se se mnou, využijte toho že je venku zima a taky se naložte do něčeho příjemného, teplého, voňavého a mazlavého ;-)






You Might Also Like

16 komentářů

  1. Holka ty me bavis..pamatuju si doby kdys psala jak je HM desny, ted tam popijis bohemka sekt s ostatnima "nadsenkynema" v sourumu. Psalas s nadsazkoua cynismem a ted jsi videt na fotkach s pseudotvurcema "modnima" z moravy co jsou 5 let ve svy kariere na mrtvym bode. a ted tady predvadis radobysokujici pseudofotky telera ci richardsona....polil bych te ledovou vodou.

    P.

    OdpovědětVymazat
  2. Anonym: No a já si pro změnu myslim, že ne vše by se mělo tak hrotit. Někomu může zase připadat docela trapné to jak se už teď stává tradicí, že každý všude musí řešit to, kdo je cool, kdo není a kdo má víc rozumu než ostatní a musí ho všem cpát. Jo, každý má odvahu napsat rádoby osobní příspěvek s všeříkajícím "P.". Buď se proberte nebo s tim přestaňte alespoň otravovat ovzduší. Jděte s tim už k šípku, lidi (ne, tím nemíním jen vás pane/paní P.).

    Jinak samozřejmě, že žádný člověk nemá přávo se vyvíjet a měnit své názory, to je jasné.

    To Olga: Musím říct, že mně tvůj blog opravdu a nefalšovaně baví. Občas se sice pohoršuju nad hrubkama, ale kdo je občas nenapíše, že. Píšeš zajímavě a jsi svá. Toť můj skromný názor a držím palce ať ti to ještě dlouho vydrží a nezabalíš to tady .)

    OdpovědětVymazat
  3. Henna? Jedině když jsem si barvila vlasy hennou ( v patnácti ), stály za to.

    OdpovědětVymazat
  4. Jaká je tvá přírodní barva?
    K

    OdpovědětVymazat
  5. f*ckin beautiful!
    taky mě bavíš, ikdyž jinak než p., chi:)

    OdpovědětVymazat
  6. tyjo, co je to za barvu, ze ma takovy zvlastni postup ? :)

    ja bych si prala byt zrzka, ale nemam odvahu udelat ten zasadni krok, tak aspon budu koukat na tebe jak ti to slusi :)

    OdpovědětVymazat
  7. zajímavé fotky....a ten úvod je stopro pravdivý! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Skvělý fotky!
    Taky jsem vždycky hrozně chtěla být zrzka. Jednou jsem tu hennu dokonce i zkoušela, ale vůbec se to nepovedlo a bála jsem se, že tím "písečkem" co mi vzniknul na hlave ucpu odpad :D

    OdpovědětVymazat
  9. chachá super Oli! a musim se nutně obarvit! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Uaaa :D Já si vždycky říkám, že ta hmota vypadá jako kachní hovínka...

    OdpovědětVymazat
  11. Vykašli se nějaký anonymní kritiku a slyš anonymní chválu! :-)
    Nechápu jak to někomu může slušet i s hennou na hlavě stejnětak, jak můžeš pochybovat o své (kráse a) štíhlosti. Člověk jen čte, vzdychá a říká si: "Jak to ksakru dělá? Jak toho dosáhla? Ách..."

    OdpovědětVymazat
  12. jakou barvis hennou? mne ted dosla moje zazracna. a vis, ze by se prave nemela zalevat vrouci vodou, ale tak 30 stupnu teplou? pak se znicej jeji ucinky, kdyz je tak horka.

    OdpovědětVymazat
  13. Teruna: na krabičce je napsáno "zalijte vodou min. 60°C teplou, v případě intenzivnějšího odstínu až 100° teplou" Používám krbičku kterou kupuju např v DM. stojí mezi 49 a 69 korunami, je papírová, na přední straně je černobílá fotka"v barvě henny"

    OdpovědětVymazat
  14. barvím si také vlasy hennou :) mám ráda její vůni :) a fotky jsou skvělé!

    OdpovědětVymazat