Vrací se...a my s ním

13:12

A kdo že se to vrací? Červené zvířátko (Já nejsem růžový, to je červená!) s pylinama v bříšku (nemá ze zadku cedulku že je prací)...Kuky. A s celým tímhle filmem se i my všichni vracíme zpátky do světa naivní logiky.

Po docela šíleném dni jsme šli v pátek na Kukyho. Podle ukázek jsem čekala divokou akční podívanou, srovnatelnou s américkými střílečkami...a film nezklamal. Kdo jste ho ještě neviděli, nebudu vám prozrazovat děj, ani to jak to dopadne. Snad jenom, pokud jste slabší povahy, vezměte si sebou balíček kapesníků a někoho k držení za ruku. Některé scény jsou brutální, některé extrémně dojemné. Prostě film, který se vám dostane pod kůži, ale nebudete odcházet otřesení.

Mě na tomhle loutkovém dílku zaujala jiná věc. Autoři si pohrávají se zvláštní dětskou logikou, logikou která vychází z našeho postupného poznávání světa a která nemá nic společného s fyzikálními zákony a vzorečky. Věci se dějí tak, jak chceme aby se děly a meloun vždycky dopadne na zem dříve, než pomeranč (Protože je těžší tak přece musí padat rychleji!)
Stejně jako úvaha o tom, že zvířátko které má více nožiček rychleji běhá, že když rozpustíme sníh, dostaneme mléko, že černé kravičky dojí kakao a fialová kráva Milka čokoládu....

A i když nám to ve škole mnohokrát vyvrátili, tenhle film nás přenesl zpátky do doby odvážných teorií, které měly vysvětlit okolní svět. A proč by na nich nemohlo být trocha pravdy? Svůj počítač chválím, hladím...a občas ho jemně napomenu. Proč by nemohlo fungovat, že čím vícekrát kliknu na odkaz, tím stránka najede rychleji? :-D

A tak, možná na chvíli zapomeňtě na to, že už jste dospělí a rozumní, a zkuste si zase hrát.
Ať se setrou nevypadáme tak pitomně, když venčíme její límec z kuny (Jmenuje se Matyáš)
:-)

(Po Kukym běžel Sex ve městě 2. Ne podle programu. Kdy jindy uvidíte v kině tolik pubertálních holek v botách na vysokém podpatku?)

You Might Also Like

3 komentářů

  1. nová čb fotka vedle je super,
    na kuky ho snad časem, to než sem dojde... :-D
    Housewife

    OdpovědětVymazat
  2. na Kukyho se těším a chystám :) a ty nápady co vyjmenováváš se mi moc líbí! já technický věci který nechápu svádim na trpaslíky - jsou v autě nebo v počítači :) a zachování dítěte v soběi s trochou naivity chápu jako nutnost přežití v tomhle dravym světě...
    a na tý nový fotečce ti to nskutečně sluší...úchvatné!

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem na Kukym byla nedávno a taky se mi moc líbil.
    a úplně mi připomínal mého oblíbeného Mončičáka, kterého mám už od dětství a stále se mnou tráví už 20 let každou noc v posteli. Má sice ukousnutý nos a už je celý ošuntělý, ale stejně ho mám nejaději :-)

    Jana

    OdpovědětVymazat