Pěstí mezi oči

7:58

Včera jsem byla ošklivá na Verču z My raspberry life. Vidím že fotku smazala a je mi to trochu líto, protože to byla moc dobrá fotka a pohodový outfit, i když mi trochu hnul žlučí.

Přiznávám se, jsem perfekcionista. Snažím se (minimálně zpočátku) dělat nejlépe jak dokážu, a pokud nejsem schopná pracovat alespoň nadprůměrně, odcházím k něčemu jinému.

Zpátky k Verče a k jiným mnou postiženým, na které křičím Caps Lockem a přitom potají u monitoru fňukám.

Dokonalý outfit zprzněný odfláknutým detailem je jako rána pěstí mezi oči.

Je mi jedno jak chodí obyčejní lidé, už je skoro ani nevidím a pokud se snaží, naopak je dokážu pochválit.

Ale představte si takovou situaci:
Jdete si takhle po své trase procházkovým tempem a u toho očumujete ostatní. A z šedého davu proti vám najednou kráčí statný pohledný muž, v bílé košili s rozhalenkou, světlých plátěnkách, na hlavě má slamák. Těšíte se, až se ten světlý bod vašeho módního dne přiblíží, nespouštíte z něj oči...a pak vás málem trefí šlak, protože borec má na sobě pekelně okopané a jeté červené halovky, cca z roku 1989.
Veškeré vaše ideály o dobře oblečených mužích se najednou chcechlají a naklání.

Nebo jedete metrem, vedle stojí partička holek. Všechny šik, kreativně ale elegantně oblečené, na podpatcích, ve svých sladkých čtrnácti lízají červená lízátka, ve vlasech mají ozdoby a čelenky a rudou rtěnku na rtech. V duchu jásáte a byli by jste snad ochotni jet ještě další stanici, jenom aby jste je mohli očumovat. A pak metro cukne a jejich ruce vystřelí k madlům...a vám se zase zatočí hlava, a chce se vám brečet, protože všechny do jedné mají nehty nalakované snad před měsícem, oštípaný a okousaný lak.
Je tohle ještě zklamání?

Je to přece tak nefér k ostatním lidem. Taková podpásovka. Jako kdyby na vás nějaký kultivovaný člověk začal křičet ve vulgarismech (používaje vulgarismy jako spojky, částice, citoslovce).

Vnímáte zákeřné detaily? Dáváte si pozor, nebo to berete jenom jako "detail"?
Nebo jste magoři jako já, a pokud nemůže být outfit dokonalý, raději ho nenosíte?

You Might Also Like

11 komentářů

  1. (To je ten důvod, proč obvykle chodím oblečená jako bubák. Neumím být dokonalá a nechi dělat chyby.)

    OdpovědětVymazat
  2. to co si napsala v komentáři je podle mě důvod, proč by si neměla upozorňovat na každou chybku. je to prostě divný chodit jako bubák a přitom kritizovat ostatní za silonky.

    OdpovědětVymazat
  3. podla mna by si mal kazdy stat za tym co ma oblecene/obute..to aby sa zacali vsetky "fashion bloggerky" bat pridavat fotky aby im to niekto neskritizoval a nezmazali to..ked bola odhodlana vziat si do tych sandalok silonky , mala to tam nechat ked to tam dala..nechapem preco to vymazala..je to akoby "nosim len to co sa VAM paci"..

    a k Olge..na to aby clovek povedal nieco k mode, este nemusi vyzerat akoby ho obliekali 5ti modny navrhari..filmovy kritik vidi, ze ten film je zly aj bez toho, aby on nejaky film v zivote nakrutil... chapeme sa? nechajme to vsetko na vlastnych nazoroch a sile osobnosti jednotlivca ;)

    trochu kritiky este nikoho nezabilo..a ten kto ju nevie zniest, nech si zrusi komentare :)

    OdpovědětVymazat
  4. clánek jsem nesmazala kvuli tvemu komentáři:)!a vubec nechci aby ti to bylo líto!:))tvou kritiku beru,každý přece může napsat svůj názor:)

    OdpovědětVymazat
  5. Ja som minule sedela v buse a nastupila jedna baba asi v mojom veku (21) pozeram ako dobre je oblecena pekna kabelka, kosielka a potom som sa jej pozrela na ruky, nechty mala kratke a nenamalovane co by nebol az taky problem ale! na jedinom prste na palci mala dlhyy dlhocizny nechet! otras..ako fakt to nechapem ci skusa, ze do kedy ten nechcet bude rast alebo co ..

    OdpovědětVymazat
  6. durduin, nevidím na tvé kritice nic špatného. naopak. je na fashionblozích ojedinělá, bohužel. konstruktivní kritika je hnací motor. a fashionblogerky by za ni měly být vděčné. nejedná se útok na konkrétní osobu, ale o upozornění na věci, kterým by se měl člověk, který prezentuje svoje outfity na netu, vyhnout.
    lucka

    OdpovědětVymazat
  7. Znám to a musím přiznat, že ani já nejsem někdy bez hříchu....až teď jsem konečně sehnala nějaké slušné a jednoduché lace-ups místo svých (podle mě dávno nevkusných) Nike tenisek.....a to i mě na detailu záleží.
    Moc hezké zamyšlení.:)

    OdpovědětVymazat
  8. Absolutní souhlas - i já jsem /jak zjišťuji/ přísná...nenamítám nic proti nikomu, kdo se cítí dobře v džínách, mikině a bez make-upu...
    Protože i já se do téhle ulity občas strašně ráda schovám...ale je to o tom, že bych pokládala za vrchol nevkusu a stupidity mít k podobnému "outfitu" dlouhé rudě nalakované nehty...
    Což mi připomíná jednu z mnoha fotek, kterou jsem nedávno zahlédla - v detailu vyobrazené stylové letní prsteny a modrý lak, který s nimi ladí - ale mě prostě PŘÍŠERNĚ odpudí, když vidím, že ty ruce pokračují bílou kůží/ což by nevadilo, nejsme všechny mulatky/ s černými chlupy !!!/a to mi teda vadí hodně/...

    OdpovědětVymazat
  9. Nejsi sama, akorát jedna z mála kdo se nebojí priznat, ze na ostatni pouziva jiny metr nez na sebe ;-) Jako ja nejsem prisna, ale kdyz uz je nekdo takovy ze se prezentuje jako nekdo kdo chce byt modni(moderni) a nedomysli detaily neni to zas takova trida.
    Co osobne nejvic nesnasim-okousane a opryskane nehty a HLAVNE zarostle oboci. Kdyz je nekdo hezky naliceny a ma krasne obleceni a do toho chlupy z oboci az na vickach,nejsem ten tip co bytrha oboci a dokresli tuzkou, ale lehce upravene do tvaru je super navic rozzari oblicej.
    Takze trhejte oboci!!!!!

    OdpovědětVymazat
  10. Durduin, díky za zaslouženou kritiku:-)

    Co se týče dokonalosti, já nejsem takový puntičkář. Ráda nechám nějaký detail v nepořádku, protože se nerada vidím jako taková ta "perfektně upravená slečna." Já vím že je to blbost, ale citím se tak lépe:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Co muzi maji maji radi je tezke takhle zobecnovat, alespon ja jsem chodila s muzi s naprosto rozdilnymi pozadavky.

    Ja mam rada tyhle od AA: http://www.americanapparel.com/women-bras.html

    OdpovědětVymazat