Nějak mi chybí ten fashion drive...

21:30

V neděli dorazila do Prahy moje mladší kopie a já mám pekelnou radost, že z mojeho kotěte Žužlíka už je velká samostatná ženská. To jak dopadly a dopadnou příjmačky je jedno, i když bych samosebou měla v tomhle "city" ještě i něco jiného než "sex" - prostě spřízněnou duši na nákupy, kávu a podobné vymoženosti, co tak holky spolu dělají.

V souvislosti s její vlakovou anabází jsem se torchu ponořila do nostalgie...

Bože dyť už zítra to budou dva roky co jsem opustila svoji maminku, tatínka, pracovní stůl a vyrazila do světa.
Když jsem 9.6.2008 v 8:21 nasedla s taškou hader na vlak a vyjela na svoje první focení, byla jsem blond, naivní a usměvavá holka se sotva zaschlým inkoustem na maturitním vysvědčení. O pár hodin později po vyfocení posledního snímku jsem už seděla v autobuse do Prahy a na celý den měla tři mrkve, jedno jablko a dvě vajíčka abych nepřibrala. Hned po příjezdu jsem se šla ohlásit do agentury (Pamatuju si to jako dneska: co to máš na sobě? To se nehodí aby takhle chodila modelka...ty kapsáče mají dneska už 6 let a pořád jsou fajn :-D) a potom cesta za "novým domovem", k mojí tetě, hlídat roční dvojčata.
A pak castingy, castingy...doporučení jak vypadat aby mě konečně někam vzali, chození pěšky po Praze, protože jsem nedokázala používat MHD...na chvíli domů a pak zase do Prahy...

Když otevřu na stejných datech diář z roku 2009, je plný rozepsaných směn. Měla jsem radost, měla jsem práci, měla jsem peníze a vážně jsem si myslela, že jsem šikovná a zaměstnatelná.

Když se podívám na svůj diář dneska...chce se mi ho místy zahodit a vrátit se do doby, kdy jsem ještě byla spokojená studentka gymnázia, kterou tížily jen a pouze čtvrtletní písemky z matematiky. Ale pak se podívám lépe, a vidím to setkání s celebritou, které mě zítra čeká...a jsem ráda, že jsem tam, kde sem.

Sice s vlasy o polovinu kratší, s jinou barvou, jinými mírami, tlustým zadkem, vráskama na čele a stryjema na lýtkách, ale s "vlastním" bytem, nadějným vztahem, a s téměr absolvovanými čtyřmi semestry na VŠE.

You Might Also Like

7 komentářů

  1. protože nakonec život je jen a pouze o trvalejch hodnotách.

    OdpovědětVymazat
  2. A navíc víš, že zpátky se vracet nemá cenu, že je důležitý jít pořád dopředu.

    OdpovědětVymazat
  3. Nejlepší rekapitulace je taková rekapitulace, na jejímž konci zjistíš, že je to s tebou lepší, než na začátku ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Pozdravuji kopii a doufám na viděnou. :)
    DaT

    OdpovědětVymazat