Jen růžová...

21:32

Náhodou se mi do ruky dostal švýcarský časopis, "růžové číslo". Celý výtisk věnovaný růžové.


Jaden článek celý věnovaný tomu, přoč holčičky milují růžovou.


Dneska jsem hlídala svou téměř čtyřletou neteř, která volala s očima na vrch hlavy babičce "Babičto, maminka mi koupila mikinku, lůžovou, š pejskem!!!"

Maruška prostě růžovou miluje. Má ji na štrampličkách, na sponečkách, na šatečkách, na pižanku, má růžové botičky, bundičku, pyžamko, medvídka...
Úžasná, kudrnatá, baculatá blondýnka, s čertem v těle.

Holčičky prostě růžovou mají rády...docela často.

A pak ji najednou začnou prudce odmítat. Je to odstřižení od dětství spojeno právě se zahozením růžových brýlí a vstupem do neromantického světa plného černé a tmavě fialové?

Nechci se dohadovat. Byly doby kdy jsem nenáviděla růžovou, pak třeba oranžovou, fialovou, hnědou...
Dneska miluju šedou a s ostatními barvami žiju v míru. Nevyžaduju jejich přítomnost, ale nevadí mi.

A stejně má ta růžová něco do sebe. Až do 16 let jsem žila v růžově vymalovaném pokoji, spala v růžové posteli a bylo mi fajn. Pubertální depku, kterou jsem živila metalem (Slipknot - Iova), ta barva kolem utlumovala.

Růžová je taky, když nebudu moc chutná, nová kůžička když sleze stroupek nebo se sundá obvaz. Růžová je...no, víte co. A taky čumáček morčete, křeččí a myší tlapky, šípková růže, šťáva z nakládané červené řepy, moje ručníky, moje utěrky, moje spodní prádlo, oblíbené baňky na stromeček...

Prostě, něco důvěrně známého, milého, radostného, bezpečného...


Tak..asi se smířím s tím, že někde uvnitř mě spí malé růžové něco, čemu se sice bráním...ale uvnitř jsme přece všichni růžoví.

Jak vnímáte růžovou vy?

You Might Also Like

8 komentářů

  1. ked som bola mala,ruzovu som nemohla ani citit,a teraz sa jej uz tak nebranim a mam doma aj par ruzovych kuskov..a keby som si mala vybrat notebook tak len ruzovy,lebo kamoska ma jeden a vyzera to skvele

    OdpovědětVymazat
  2. Moje ružové a květovano-romantické období přišlo až teď. Nemyslím tím, že chci růžovou mikinku, růžové pyžámko a růžový sponečky jako spíš, že si někdy obléknu starorůžové triko.
    A vím, že jako malá+mladší jsem ružovou úplně nesnášela + k tomu všechno volánkaté, krajkované a podobně.
    Možná je to současnou romantickou modou, možná je to tím, že už nemam problém přiznat okolí svojí ženskost a baví mě to.

    Ps: Přenechám ti pusu, když přistoupíš na výměnu celého obličeje:)
    Člověče vždyť jsi tak hezká!!

    OdpovědětVymazat
  3. já růžovou neměla ráda ani jako malá potom v rebelském věku jsem jí nenáviděla (včetně všech co jí měli rádi) a teď jí mám čím dál tím radši a čím růžovější tím líp :) myslím že růžová bude zanedlouho mezikrokem k rudé na mých vlasech :)
    a odstavec s popisem růžových věcí je výborný!

    OdpovědětVymazat
  4. Ha SLipknot!
    taky moje puberta, docela mne zasahlo ze je Paul mrtvy, i kdyz uz je neposloucham. Dokonce jsem byla i na koncerte.

    Ruzova-ja nevim nemam na ni nazor, ale nektere odstiny mi moc slusi, lec mam kolem sebe same chlapi co ruzovou nesnasi...

    OdpovědětVymazat
  5. Růžová je moje nejoblíbenější barva snad odjakživa. Ani v pubertě jsem ji nevyměnila za jinou, a i když růžové oblečení moc nenosím, ráda se růžovou barvou obklopuju :)

    OdpovědětVymazat
  6. při vyslovení "růžová", jsem až do dvaceti let prskala. když jsem žila nějaký čas v Anglii, všechny ženy nosily růžovou, moje domácí nechápala mou nechuť k téhle barvě a říkala: jen počkej pár týdnů ... za pár týdnů jsem byla majitelkou dvou růžových triček, růžového spodního prádla, pásku do kalhot a mikiny. časem k tomu přibyly i nízké kotníčkové ponožky v růžové barvě a dalších x kilo triček. teď už jsem zase vyléčená, mám pár kousků v růžové barvě, které s chutí ráda nosím, ale neobklopuju se s ní příliš. nicméně patří mezi škálu mých oblíbených barev.

    OdpovědětVymazat
  7. Růžová, byla moje do jedenácti let. Pak jsem přešla na gympl, kde se k růžové většina holek oděných do kapsáčů, khaki kalhot a černých svetrů, stavěla dost odmítavě.
    A na mě začal působit jejich vliv, to, že se mi budou smát, že chci splynout s davem a "má" růžová připomínající mi základkovou Barbie partu zmizela z mého šatníku....
    a v patnácti letech se ve mě zlomilo něco a já začala chtít být originální svým vlastním způsobem, elegantní a přesto hravá, vyzývavá a přesto vše neodhalující...a francouzská :-) a snažím se o to pořád... a tak se růžová spíše ve své nude formě opět dostala k Zoris do skříně :)

    OdpovědětVymazat
  8. Asi 5 rokov som mala obdobie, ked som ruzovu nemohla ani citit a teraz ju vpohode nosim, nevadi mi. To bolo asi fakt pubertou :D

    OdpovědětVymazat