Elle Style Award

17:56

„Módní událost roku“ máme za sebou. Účastníci včerejší afterpárty se pozvolna probírají z kocoviny a my, kteří to sledujeme s nadhledem a odstupem začínáme hodnotit. Dost možná hodně z vás tuhle show zažilo osobně. Já se opírám o informace z internetových médií které můžou být zkreslené. V tom případě budu děkovat za všechny opravné komentáře :-)

Byla to tedy opravdu takové hvězdná podívaná? Když se dívám na videa a fotky z tohohle „večera plného stylu a módy“, estetický zážitek se nedostavuje. Prostě: Češi to zase z...li.

Jak to tedy dopadlo?
Celý večer moderoval Jiří Macháček. Který si, jak uvedl Blesk.cz udělal „nehezkou“ legraci z Taťány Kuchařové. Světové missce šaty od Gucciho moc nepomohly, zejména díky chybě kadeřníka. Jak můžete posoudit sami, ulízaná patka není to pravé.



V kategorii zahraniční návrhář roku zvítězil Mark Jacobs, kategorii českých návrhářů Jakub Polanka.





Modelkou roku se stala Denisa Dvořáková. U jejího outfitu bych si nebyla jistá zejména účesem. Vyžehlená "palmička" ji přidala pár centimetrů navíc a opticky ubrala kila v dekoltu. Nechci být ošklivá, ale takhle kostnatá ramínka už moc pěkná nejsou.



Trofej jí předávala „topmodelka“ Simona Krainová. Chudák „sám“ Karl Lagerfeld je posílal na poslední chvíli, nedošité, takže je došíval stylista…Pohádka je to pěkná, nicméně, kdo nemá vkus, tomu stylista, kadeřník ani drahé šaty nepomůžou. Připravte si žaludky, je tady fotka :-D







Titul stylové ikony roku, jak bylo očekáváno, získala Anna Geislerová. Faktem je, že na tom malém pískovišti které si myslí, že je pupkem světa, má styl ze všech nejlepší. Kompletní outfit od Luise Vuittona působil v porovnání s jinými svěže a nápaditě. Možná, že začnu uvažovat o tom, že jí odpustím tu příšernost z Filmového Festivalu v Karlových Varech.



Ženou roku se stala vycházející herecká hvězda Jana Plodková. Od uvedení filmu Protektor neustále vzrůstá její popularita a poled ohlasů jsou lidé rádi, že se oběvil někdo nový, neokoukaný. Platinové vlasy se stylovou ofinou mi dělají vyloženě radost. Horší je to s oblečením. Věřím že šaty od Prady (jestli to odhaduju špatně, opravte mě), v barvě hořčice, jsou krásné. Bohužel, na štíhlé herečce vypadají jako pytel od brambor.




Tereza Maxová, nominovaná i v kategorii stylové ikony roku nakonec stanula na třetí pozici. V pudrových šatech od Kláry Nademlýnské působila příjemně. Návštěvníci však nedokázali ocenit její krásné, cvokama pobité peep-toe boty, „o dvě čísla větší“.



Mužem roku se stal kadeřník Libor Šula. Kterému, podle zdrojů mu cena vypadla z ruky a rozbila se.




Tyto dvě kategorie byly voleny čtenáři časopisu Elle. Podle mého názoru, „laická“ veřejnost projevila notnou dávku vkusu a soudnosti a díky bohu za to. Některé dámy, které jsem zatím zahlédla v galeriích a na videu, se o oblečení na podobnou příležitost mohly poradit s někým jiným než s prodavačkou.
(viz galerie na www.moda.cz)

Ceny ve „čtenářských“ kategoriích předávala Pavlína Němcová. Zdroje mluví o ztraceném kufru s oblečením, jiné o tom, že černé průsvitné mini jsou z pražského butiku Prada. Ne první pohled je to nádherný model. Kdyby ale měla více „modelkovské“ poprsí, šaty, pod které nelze vzít podprsenku by, podle mě, vypadaly o dost lépe.



V kategorii Počin roku zvítězila Jana Zielinski, ředitelka pražského Desighbloku.



Zvláštní cenu získala architektka Eva Jiřičná.



A co další hvězdy?
Místo slibované Claudie Schiffer a Cindy Crawford dorazila modelka a herečka Kiera Chaplinová, vnučka Charlieho Chaplina. V porotě zasedla Daniela Peštová.



Jaký to vidím já po prostudování všeho co jsem kde našla? Nezbývá mi než prosit: Vy všichni, kteří máte pocit že česká móda je odpadem, nevzdávejte se. Nevzdávejte se, protože my jsme jedinou nadějí, my kteří nemáme negativní vztah k plíšňáčům a ponožky do sandálů si klidně oblečeme. Nevzdávejte se, protože jinak se to nikdy nezmění.

Pro více informací doporučuju videa na idnes.cz a na novinkách.cz. Někde se mi podařilo vyhrazat, že české missky nedostaly pozvánky, nicméně na jednom videu se mihla Zuzana Jandová takže až tak striktní to zase nebylo.

uf, jdu si dát něco k večeři, už tady u toho sedím dvě hodiny :-D

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Nebudu teď hodnotit přínos Terezy Maxové pro různé nadační organizace, ale opravdu si myslím, že má obrovský šarm. U ní to už není o tom, co má na sobě, protože jsem jí už hodně dlouho (možná i nikdy) neviděla v něčem, co by jí nesedlo, ale umí to, co má na sobě prodat. A osobně si myslím, že to je to, co většina žen tady v Čechách neumí. Můžeme mít sebehezčí oblečení v šatníku, ale pokud ho neumíme "nosit", tak nám jsou i tisíce vyhozené v buticích k ničemu. Nikdy z nás nebude ta správná "lady". Je to škoda...

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě bych nepoužila slovo nikdy. Musíme si jenom uvědomit, jak moc je celkový vzhled důležitý. Musíme se přestat bát a říct si o radu.

    OdpovědětVymazat
  3. Tereza Maxova ma zde saty Prada, ne od pani Nademlinske.

    OdpovědětVymazat