Ohlédnutí za oficiální částí

12:15

 Dneska je to už měsíc. Ptali jste se na šaty, na účes, na boty, na svatební cestu, na líčení... tak tady je máte i s obrázky, hezky chronologicky. Berte to jeko komix beze slov :-)
V plánu bylo krásné počasí a výhled na hory, nakonec první polovinu dne propršelo, jen po dobu obřadu déšť na chvíli ustal. Chladné počasí mělo tu výhodu, že pánové se nepotili a že nelítali ovádi a mouchy. A dámy vyfasovaly barevné teplé ponožky. :-)







Šaty šila švagrová, Anička Totušková. Tělo je z hedvábí s elastanem, podšité bavlněným plátnem, boky sukně a závoj z polyesterového šifonu, obě látky z FlexTex. Spodní prádlo z černé krajky z Agent Provocateur, černé lodičky Prada z NanaVogue. O diamantové náušnice které jsem dostala svatebním darem, stejně jako snubní prsteny, se postarala druhá švagrová, Ludmila Vaňková Svozilová, která je šperkařka a zlatnice. Líčila mě Marcela Žacová, česání proběhlo společnými silami mě a mojí nejmladší sestry Markéty. A abych nezapomněla, stříbrný lak na nehtech je značky Gabrielle Salvette. Na některých fotkách mě vidíte s rukávky které jsou z angory, tuším z Lidlu. K tomu patří dvoje hrubé ponožky které babička přivezla z nějakého sekáče a gumové baleríny z Prioru. Hlavně mít nohy v teple.

Jakub má na sobě bílou košili ze Zary, lněný oblek z HM, kožené polobotky z thriftstore u zastávky Šumavská. Trenky a ponožy bohužel nevím, ale to u chlapů snad není tak důležité


You Might Also Like

18 komentářů

  1. vytrcajuce spodne pradlo pod svadobnymi satami? podla clankov som si myslela, ze si viac potrpis na etiketu, je to nevkusne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Říká se tomu "zoufalá snaha o originalitu". Jak jste si mohla všimnout, je vidět jak podprsenka v dekoltu, tak kalhotky v průsvitné časti sukně. Pro někoho možná nevkus, pro mě metoda jak udržet mužovu pozornost a relativní použitelnost až do svatební noci - což se povedlo :-)
      Ano, setkala jsem se s vyjevenými dotazy, proč to prádlo není alespoň bílé. Ale mi se líbilo černé, bílé mělo špatný odstín nebo střih a vzhledem k tomu, že stálo 7x více než celé šaty, opravdu se za něj nestydím. Koneckonců, se záměrně vykukujícím spodním prádlem pracuju ve svých outfitech běžně.

      Vymazat
    2. Jasně, Olga je tak blbá, že si sem dá zrovna tu fotku, na které jí leze podprsenka. Proč by pak psala odkud je má, kdyby nebylo vůbec vidět? :D

      Vymazat
    3. Asi som staromodna, ale tiez mi to vykukajuce pradlo pride nevkusne... Narazka na cenu pradla a to, ze sa zan nehanbis, v cloveku nutne vyvolava otazku, naco teda tie saty?? mohla si ist len v pradle, nie?
      ja neviem, zahalis si tvar zavojom a nechas si trcat nieco tak intimne pred vsetkymi tymi ludmi... ten odkaz totiz nevidel len tvoj muz, ale vsetci co tam boli. Nuz, asi som fakt staromodna...
      Kazdopadne zelam vela spolocneho stastia!
      Jana

      Vymazat
    4. Nechci řešit, jestli je vykukující prádlo dobré nebo špatné, to je asi každého věc. Víc by mě zajímalo, co bylo myšleno tím "pro mě metoda jak udržet mužovu pozornost a relativní použitelnost až do svatební noci". To znamená, že bez toho by se muž moc opil a o svatební noci by nic nebylo? Nebo by mu sjela pozornost na jinou nebo jak? Možná jsem moc naivní a nevím, jak to chodí, ale vždycky jsem žila v domnění, že ženichova pozornost je věnována nevěstě tak nějak samozřejmě, že není potřeba se mu mermomocí připomínat. Ale možná je všechno jinak a já právě přišla o iluze.
      Lucka H.

      Vymazat
    5. No, z vyprávění vím, že svatební noc v dnešní době jen zřídkakdy slouží k tomu k čemu kdysi. Jedni mí přátelé spali každý jinde, další s dítětem ženicha mezi sebou... Obecně, často se stává, že ženich se o svatbě zajímá nejen o nevěstu, ale i o své kamarády...a chlapi oslavují jinak než ženské. Navíc, ve svatební den je dlouhý a po předsvatebních přípravách je člověk rád, že padne do postele. Muže se mi podařilo vytáhnout "na poslední chvíli" protože o 15 minut později bych už asi usnula ve stoje a on chtěl ještě zůstat a zpívat s ostatníma...
      Pokud se muž na vlastní svatbě nudí bez kamarádů a svoje poprvé si šetříte, pak na tobě asi bude moct celou dobu oči nechat. Pro páry, které spolu už pár let žijí, jsou hodně důležití i ostatní lidé pozvaní na oslavu. Jedna věc jsou sny a přání, druhá věc je realita.

      Vymazat
    6. Lucko H., nechci se tě dotknout, ale skoro to zní, že jsi panna v nejvyšším věku na vdávání (18), která věří v čápa či vránu. Už budoucímu manželi šiješ košile a výbavu máš hezky naškrobenou? :D

      Vymazat
    7. Vítězslav: Dobrý pokus, ale těsně vedle :)
      Durduin: Tohle chápu, ale pak proč to hrotit a nuceně pozornost udržovat? Proč si teda svatbu neužít pořádně s kamarády a "svatební noc" nenechat třeba na další den? Nějak mi to prostě přišlo takové... jako kdyby ses stavěla do podřadné role. Mermomocí si udržovat manželovu pozornost mi přijde potupné. Buď ji sám udrží a nebo neudrží. Párty až do rána taky není špatná věc a snad i ženské umí oslavovat pořádně ne? Ať tak jako tak nedovedu si představit, že bych měla potřebu se mu celý večer připomínát.
      Nechci ti nějak kritizovat tvůj svatební den, to vůbec. Omlouvám se jestli to tak vyznělo, ale jen mi takový přístup dost překvapil.
      Lucka

      Vymazat
    8. Neřekla bych že to bylo nucené udržování, protože v bílých šatech jsem byla jen na obřad, obědový raut a společný tanec, celkem asi 4 hodiny. Pak jsem se převlékla do kroje. Nejsem moc velký pařmen, už toho taky bez následků nevypiju tolik co dříve. Ano, okamžik kdy jsem padala únavou byl hloupý, mohla jsem to zalomit někde na gauči a ušetřili bychom navíc za hotel...ale myslím že tak jak to dopadlo to dopadlo dobře a kdybych se měla rozhodnout, tak si to prádlo vezmu zase, už jenom proto, že jsem provokatér od přírody a prostě to ke mě patří. Někomu přijde normální že ženich stahuje nevěstě podvazek, což zase přijde vulgární mi.

      Vymazat
  2. Nadhera, moc vam to sluselo, obema! Jsem moc rada, ze se vse povedlo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mě se to moc líbí, podle mě je důležité, aby byly šaty takové, jaké chce nevěsta a co je komu do toho? K tobě se ta jednoduchost šatů i účesu hodí. A máte krásné fotky, moc vám to spolu sluší! Jsem stejně stará jako ty a doufám, že už to nebude trvat dlouho a taky budu vybírat šaty:)

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě jednou gratuluju, hlavně, ať jste i nadále šťastní.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc gratuluju. Vypadas nadherne a hlavne stastne :) Ta vykukujici podprsenka ladici s lodickami se mi libi, nepripada mi to vulgarni a k tobe to docela sedi :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mě se prádlo líbí, líbí se mi ten "podtextový vzkaz muži" : ), líbí se mi, že se ti tam podařilo propašovat něco "svého", čímž se celý obřad stal kompromisem mezi tradicí a intimitou vlastních světů. Bravo. Moc, fakt moc ti to tam slušelo. Máš nádhernou tvář. Netradiční, netuctovou, jinou a nádhernou. : )

    OdpovědětVymazat
  7. devátá, poslední a předposlední fotky se mi líbí nejvíce! muselo to být krásné! sLUŠÍ VÁM TO- OBĚMA!

    OdpovědětVymazat
  8. mne sa to vykúkajúce prádlo veľmi páči. !

    OdpovědětVymazat