Nový hit?

12:55

Sotva se nám podařilo vymýtit jeden nešvar, hledáme si jiný.

Ponožky v sandálech? Ach ne, chytají se lidi se zájmem v módě za hlavu. A pánové, kteří svoje sandály (noha větrá, nepotí se, nepáchne) a svoje froté ponožky (sají pot, jsou dostatečně hrubé takže na nohu není zima) nadevše milují, nechápou co těm ženským na tom tolik vadí.

Ale budiž, vyrvali jsem našim otcům a mužům froté ponožky a použili je jako hardy na čištění drobných předmětů...abychom jejich chybu zopakovali...spíše zopakovaly.

Do otevřených bot si s gustem oblečeme punčochy nebo punčocháče, nejlépe se zesílenou špičkou.

Ženské, zbláznily jste se ?!?!
Který borec vám nakukal, že to tak má být?

Ano, podle kodexu oblékání má mít žena vždy punčochy. Punčochy jsou pro pobyt ve společnosti nezbytné, mají dělat nohu krásnější. Zakryjí křečové žíly, strie na holeních (hlásím se), červené kotníky, žilnatá nebo kdysi odřená kolena.
Musí ale být co nepřirozenější, aby pozorovatel nabyl dojmu, že ty nohy jsou tak krásné od přírody.
(Jak moc přirozená je lycra v odstínu o dva stupně tmavším?)

Punčochy se nosí z úcty k ostatním, aby se nemuseli dívat na to, co nemusí být vždy hezké.

Lidi ale velmi často zapomínají na to, že punčochy patří do uzavřených bot, lodiček. Do bot klasického tvaru, s pevnou patou i špičkou. Do bot decentních, zahalujících.

A tak, pravděpodobně využívajíc termoizolační funkce punčoch, se po českých městech prohámějí ženy všech věkových a váhových kategorií, vystavujíce světu své punčochy v otevřených botách. Buď netuší, jak moc je to špatně, nebo preferují pohodlí stejně jako jejich manželé s froťákama.

Na co se asi nosí otevřené boty? Přece proto, abychom ukázaly prsty, rudé nehtíky, úžasnou pedikůru (nožky k zulíbání, jeden z erotických symbolů)! Místo toho si to všechno zabalíme do "silonového pytlíku", zesílenou špičkou překryjeme nalakované nehty (ta se netrhá když něco nakopneme).

Lidi, rozum do hrsti, jestli nevěříte mi, kupte si na to nějakou příručku.
Silonky do otevřených bot nepatří!
(Z čehož vyplývá i to, že otevřené boty nepatří na vážné společenské události nebo ke kostýmku)
Pokud chcete nosit sandálky, peep toe a podobné vymoženosti a stydíte se za své holeně, kupte si samoopalovák nebo punčochy ve spreji. A nebo si kupte punčochy jiné než tělové barvy.

A nezlobte se na mě, ale já to fakt musím vykřičet. Často na ulici (nebo na blogu, to je fuk) vídávám krásnou vystajlovanou holku, která má tělové silonky do úžasných platforem, sandálků, peep toe heels a chce se mi z toho brečet.
Tahle superuper vychytávka vám shodí celý outfit, vrátí vás zpět do první třídy, do dob, kdy se bíle štrampličky (punčocháče) nosily vždy a všude.

Zameťme si proto před vlastním prahem a o ponožkách v sandálech nemluvne do té doby, dokud do nich nepřestaneme nosit tělové punčochy.
(Černé, fialové, zelené, nadkolenky, podkolenky, síťky...všechno povoleno, jenom ne tělové.)

You Might Also Like

10 komentářů

  1. v podstatě souhlasím..ale naprosto jsem se zamilovala do letošního trendu ponožky v sandálech...ale musí to vypadat jako tady u burberry http://fabfitfun.com/wp-content/uploads/2010/03/socks-and-sandals.gif

    OdpovědětVymazat
  2. ja som rada,ze to konecne ide do mody,lebo mne sa to vzdy pacilo...ako nie take ako ty davas priklady,ze stari muzi v bielych ponozkach a sandlakach zo sandicu,ani obcanky ciernej pleti ktore si zabiju hrube ponozky a do toho sandlaky...ale ked to dievcata vedia skombinovat,tak je to skvele!Mam v pocitaci plno takych fotiek,kde tie ponozky dievcatam naozaj sedia:)
    chces?poslem ti:)))ale nieee...je to tvoj nazor,tak respektujem

    OdpovědětVymazat
  3. To Foly: Klidně pošli, pokud to není něco podobného : http://picasaweb.google.sk/lh/photo/tLMxLyhGNFv1NoFmIAD8Gw?feat=embedwebsite
    (slečně se omlouvám ale jinak to nešlo)

    OdpovědětVymazat
  4. přesně na tuhle bloggerku jsme si vzpomnela kdyz jsem si článek četla... vypadá to opravdu špatně... takže myslíš, že jedině uzavřené boty? na boso je totiž - třeba na maturitní ples - jít dost divný...

    OdpovědětVymazat
  5. to subaudition: No, vzhledem k tomu, že na plesech jsou dlouhé šaty x velká dekoltáž a nahé ruce, patří k tomu i eroticky nahé nohy. Takže páskovky a naboso. I sebekrásnější lodičky jsou poměrně "humpolácké" a plesové šaty by to asi rušilo. Ale záleží, osobně bych řekla že k dlouhým šatům provokativně bosé nohy (ona je pod šatama nahá!) a ke krátkým naopak punčocháče nebo punčochy, minimálně proto, aby to nebylo tak provokativní. (ona nám tady snad bude ukazovat...!)

    OdpovědětVymazat
  6. článek jsi napsala moc dobře!

    OdpovědětVymazat
  7. A co třeba nechat lidi žít a nosit si, co se jim líbí, bez ohledu na to, jestli je to podle tebe "vhodné"?

    OdpovědětVymazat
  8. 1) tento trend si mohou dovolit jen holky 182/48kg protoze ponozky v sandalech delaji tluste nohy (stejne jako boty nad kotnik/do pul lytek)
    2) do otevrenych bot nosim tluste cerne puncochace (abych si nohy zestihlila/nemela odrene nohy)
    3) silonky fakt nesnasim (je par expertek s cernyma chlupama na nohach co si mysli ze jim to zamaskuje), ale do balerin nosim takove ty polotapky, proste nemam konfekcni nohu a vsechny boty mne drou (dokonce i zdravotni, s necim latkovym v nich to je ok)

    Jinak se mi libi u evy uces ala frida, ja se vcera musila s gibson girl hair, ale bohuzel na ty sve vlasy k zadku nemam dost dlouhe ruce...uz jsem nosila i copy podle timoschenkove, ale je to dost pracne na prichyceni. S vlasy/ucesy dost bojuji, protoze uz je mam tezke a boli mne z toho hlava(jako sissi :-D)

    OdpovědětVymazat
  9. Durduin, naprosto souhlasím, je to strašné a asexuální. Navíc třeba v Marks & Spencer, což je celkem rozšířený obchod po českých a moravských luzích a hájích, mají punčocháče bez špičky v hodně přirozeném odstínu.

    OdpovědětVymazat
  10. Jemnulinké pančuchy bez zosilenej špičky vo farbe pokožky - keď ich nie je vidieť tak sú správne. Nosím takéto aj do lodičiek s otvorenou špičkou - veď vonku je zatiaľ zima.
    Na mojom blogu je fotka, kde mám pančušky oblečené v sandálkach (skúšala som si ich v obchode). A vôbec nekričia - aha tu sme. Inak do sandálok len bez nich, to je ale logické, veď v lete je teplo.
    Ponožky v topánkach - nie, nie, nie. Nosilo sa to za čias mojej mladosti (veeeľmi dávno), vtedy to ešte bolo "moderné". Bolo to škaredé predtým a dodnes sa to nezmenilo.

    cafe-deja-vu.blogspot.com

    OdpovědětVymazat